Raad stelt extra krediet voor SV Vrone beschikbaar en omgevingsvisie ligt ter inzage

Op dinsdag 2 april besloot de raad tijdens de raadsvergadering onder andere over: krediet SV Vrone, het ter inzage legging ontwerp strategische omgevingsvisie en plannen die woningen mogelijk maken.

Krediet SV Vrone

Voor het opknappen van het Vrone-complex is 2,6 miljoen euro extra nodig. De raad heeft besloten dit geld beschikbaar te stellen. Ook zijn er mogelijkheden om de beoogde woningbouw te vervangen door een nieuw schoolgebouw voor IKC Het Baken. Daarom heeft de raad het college de opdracht gegeven om in samenspraak met omwonenden en belanghebbenden dit te onderzoeken.

Ter inzage legging ontwerp strategische omgevingsvisie

De raad heeft besloten dat het ontwerp van de strategische omgevingsvisie ter inzage komt te liggen. Dit betekent dat u kunt reageren met een zienswijze. Hoe dit precies werkt leest u op de pagina Omgevingsvisie. In deze visie staat wat voor gemeente we in de toekomst willen zijn. Het geeft strategische doelen voor de omgeving waar we in leven. Denk aan: gebouwen, infrastructuur, water of landschap. Maar ook lucht, bodem, geluid en duurzaamheid.

En verder:

Controleprotocol

De raad heeft dit protocol vastgesteld. De raad is opdrachtgever van de accountant die de jaarrekening van de gemeente controleert. In dit protocol staan uitgangspunten voor de accountant voor de uitvoering van de controle.

Bestemmingsplan woningbouw Gildestraat

De raad heeft dit bestemmingsplan vastgesteld. Er kunnen 107 sociale huurwoningen en een maatschappelijk steunpunt komen op deze locatie in het Stationskwartier. De gemeente doet dit samen met Woonstichting Langedijk.

Perceel achter Voorburggracht 99

De raad heeft dit bestemmingsplan vastgesteld. Er kunnen 3 vrijstaande woningen komen op dit perceel.

Seniorenwoningen in De Draai

De raad heeft een ontwerpbesluit verklaring van geen bedenkingen afgegeven rond de door burgemeester en wethouders voorgenomen verlening van een omgevingsvergunning. Als er geen zienswijzen worden ingediend, hoeft er geen heroverweging van het besluit door de gemeenteraad plaats te vinden. Uiteindelijk kunnen er 16 seniorenwoningen van Belle-Vue Wonen in De Draai in Heerhugowaard komen.

Meer informatie

Bekijk de vergadering terug, ook met ondertiteling, via bestuur.dijkenwaard.nl. Neem voor vragen over dit persbericht contact op met Kim Boscher van de griffie. De griffie ondersteunt de raad. Bel 0638735243 of mail k.boscher@dijkenwaard.nl